Penne cu rucola
Pastele pot fi o masă sănătoasă și cu puține calorii, dacă le consumați în cantități moderate, ideal la masa de prânz, alături de legume.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de penne, ideal integrale
- 500-700 g de roșii cherry tăiate în jumătate
- 100 g de rucola
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper, după gust.
Pastele se pun la fiert, în apă cu puțină sare, respectându-se timpul indicat pe ambalaj, după care se pun la scurs.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și usturoiul și căliți-l pentru câteva secunde, până când se rumenește puțin și își lasă aroma, după care îndepărtați usturoiul din tigaie.
Adăugați roșiile cherry și sotați-le pentru 3-5 minute, până când se înmoaie puțin.
Dacă roșiile sunt acrișoare, puteți adăuga puțin zahăr. Asezonați cu sare și piper, adăugați rucola și pastele, amestecați pentru 1-2 minute, după care trageți tigaia de pe foc.
Serviți pastele proaspete, ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro