Penne cu rucola

Stil de viaţă

Penne cu rucola

    • Penne cu rucola
      Penne cu rucola

      Penne cu rucola

Pastele pot fi o masă sănătoasă și cu puține calorii, dacă le consumați în cantități moderate, ideal la masa de prânz, alături de legume.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de penne, ideal integrale
  • 500-700 g de roșii cherry tăiate în jumătate
  • 100 g de rucola
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
  • sare și piper, după gust.

Pastele se pun la fiert, în apă cu puțină sare, respectându-se timpul indicat pe ambalaj, după care se pun la scurs.

Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și usturoiul și căliți-l pentru câteva secunde, până când se rumenește puțin și își lasă aroma, după care îndepărtați usturoiul din tigaie.

Adăugați roșiile cherry și sotați-le pentru 3-5 minute, până când se înmoaie puțin.

Dacă roșiile sunt acrișoare, puteți adăuga puțin zahăr. Asezonați cu sare și piper, adăugați rucola și pastele, amestecați pentru 1-2 minute, după care trageți tigaia de pe foc.

Serviți pastele proaspete, ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: