Penne cu somon

Stil de viaţă

Penne cu somon

    • Penne cu somon
      Penne cu somon

      Penne cu somon

Bogat în acizi grași esențiali omega-3 și vitamina D, somonul este unul dintre peștii care conțin grăsimi sănătoase, benefice pentru sistemul cardiovascular, dar nu numai.

Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de penne, ideal integrale
  • 2 căței de usturoi feliați cât mai subțire
  • 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
  • 500 g de file de somon, ideal de captură
  • 2 legături cu mărar tocat mărunt
  • sare și piper, după gust
  • 500-700 g de roșii cherry tăiate în jumătate.

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Într-o tigaie neaderentă, puneți uleiul și usturoiul și sotați-l până devine ușor rumen. Adăugați apoi roșiile și sotați-le pentru 5-6 minute, până se înmoaie puțin.

În altă tigaie neaderentă sau grill puneți somonul și prăjiți-l, fără adaos de ulei, pe toate părțile, până este gata.

Desfaceți apoi în bucăți somonul și puneți bucățile în tigaia cu roșii. Adăugați și pastele, asezonați cu sare și piper, amestecați și mai lăsați pe foc 2-4 minute, amestecând frecvent.

Trageți apoi tigaia de pe foc, adăugați mărarul și serviți pastele calde.

Poftă bună!

Citește despre: