Pr. Visarion Alexa, gând pentru personalul medical din România: „Sunteți pe buzele și în inimile tuturor! Sunteți pe Altarul tuturor Bisericilor la rugăciune, așa că nu vă temeți!”

Vineri, 20 martie, în cadrul intervenției LIVE de pe conturile de Facebook și YouTube DOXOLOGIA.ro, Părintele Visarion Alexa le-a transmis un îndemn medicilor și asistenților aflați în „linia întâi de luptă” împotriva pandemiei de coronavirus.

Sunteți de toată admirația, să știți! Mai ales în aceste vremuri grele, medicii și-au dovedit eficiența și necesitatea. Vedem că Dumnezeu lucrează prin medici. Din punctul meu de vedere, medicii sunt tot un fel de „preoți” ai lui Dumnezeu, pentru că lucrează tot cu Harul Său și vindecă tot cu puterea Sa.

În primul rând, trebuie să știți că noi ne rugăm pentru dumneavoastră, toți medicii care sunteți în spitale, în prima linie, și munciți... Poate că nu ați ajuns acasă, nu ați reușit să vă hrăniți, poate că n-ați fost nici la toaletă, poate nu v-ați odihnit sau... poate deja dați semne de boală. Și nu pentru că nu ați respectat restricțiile sau regulile de igienă, ci pentru că, pur si simplu, sunteti acolo, în prima linie, fără să cunoașteți clipa în care vă puteți infecta, chiar și cu toate măsurile și protecțiile din lume.

Să știți că, pe lista mea, pe pomelnicul pe care îl pomenesc la Sfânta Liturghie, dumneavoastră, medicii, sunteți în primul rând. Și mă rog pentru dumneavoastră, să vă țină Dumnezeu sănătoși, cu puterile sufletești și trupești întregi, ca să puteți face față acestei mari lucrări la care v-a chemat Dumnezeu. Mă rog să puteți scoate poporul din boală, pentru că Dumnezeu poate face minuni, dar tot o minune este și lucrarea dumneavoastră din spitale. Și poate că n-ar fi rău, când plecați la spital, să vă puneți Crucea la gât, să o purtați pe sub combinezon, iar dacă se poate, să nu vă lipsească nici Sfânta Scriptură și nici icoana din cabinetul medical. Astfel, sunt convins că lucrarea pe care o veți face va fi sub auspiciile lui Dumnezeu și că va fi una binecuvântată.

Sunteți pe buzele și în inimile tuturor! Sunteți pe Altarul tuturor Bisericilor la rugăciune, așa că nu vă temeți! Sunteți mandatați de toată umanitatea să purtați greutățile oamenilor în această perioadă. Iar acesta nu este doar un cuvânt de încurajare, ci chiar vă rog să rețineți: cu adevărat sunteți în rugăciunile noastre!

(Fragment din intervenția LIVE a Părintelui Visarion Alexa de vineri, 20 martie, transmisă pe conturile de Facebook și YouTube DOXOLOGIA.ro. Click aici pentru clipul VIDEO integral: Întreabă preotul LIVE – „Cu Dumnezeu acasă”, cu Părintele Visarion Alexa)

De la același autor

Ultimele din categorie