Pui cu rozmarin la cuptor

Delicios și deloc complicat de preparat, puiul la cuptor este varianta ideală atunci când vreți să stați mai puțin în bucătărie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un pui grill
  • 4-5 crenguțe de rozmarin
  • 5-6 linguri de unt
  • o ceapă roșie de mărime medie tăiată solzișori
  • o ceapă galbenă de mărime medie tăiată solzișori
  • o lingură cu oregano
  • sucul unei lămâi
  • 3 căței de usturoi tăiați sau zdrobiți
  • 2 lingurițe de paprika
  • sare și piper.

Puiul se spală întreg și se tapotează cu șervete de hârtie de bucătărie.

Se încinge o tigaie încăpătoare, se adaugă 2 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece, o lingură cu unt și se rumenește puiul pe toate părțile, după care se îndepărtează din tigaie.

În sosul rămas se călește ușor ceapa, pentru 1-2 minute.

Se transferă conținutul tigăii într-o tavă de copt.

Separat, se amestecă o lingură de unt cu sare, piper, oregano, felii subțiri de usturoi, paprika și rozmarin zdrobit.

*Dacă folosiți lămâi bio, puteți rade coaja (spălată în prealabil) și adăuga în amestecul de unt și condimente.

Se unge puiul cu acest amestec peste tot, inclusiv în interior și se așează peste patul de ceapă și crenguțele de rozmarin. Puteți pune o crenguță de rozmarin și în interiorul puiului.

Adăugați în tavă sucul de lămâie, restul de unt și jumătate de cană cu apă și dați tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC.

Stropiți la fiecare 15 minute puiul cu sosul din tavă.

Puiul este gata atunci când este rumen, iar ceapa este caramelizată.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie