Remedii apicole pentru persoanele care suferă de astm
Apiterapia folosește mierea, polenul, păstura, propolisul, ceara, lăptișorul de matcă, veninul de albine, larvele, aerul de stup în tratarea multor boli din cele mai vechi vechi timpuri, acestea fiind produse naturale cu un conținul bogat de principii active.
Apiterapia recomandă multe rețete.
- Mielită din miere de albine, hrean ras și zeamă de lămâie din care se ia câte o linguriță de 2-3 ori pe zi, urmată la 15 minute de un ceai din fructe de fenicul.
- Mielită din muguri de conifere, rădăcini de tătăneasă și iarbă mare (proaspătă și dată pe răzătoare), macerată, în cantități egale, cu miere de albine și consumată, câte o linguriță de 3 ori pe zi, cu 10 minute înainte de mese.
- Miere de albine din flori de câmp, de munte sau de tei, folosită sub formă de inhalații timp de 10 minute, seara la culcare, având efecte expectorante, antiinflamatoare, antimicrobiene și calmante.
- Sirop expectorant din miere de albine din care se consumă câte 3-4 linguri pe zi la adulți și 3 lingurițe la copii.
- Sirop de propolis (300 g) din care se iau 3 linguri pe zi, cu o oră înainte de mese.
- Lăptișor de matcă (50-100 mg pe zi, ținută sub limbă, într-o cură de 20-30 zile consecutiv).
- Aerosoli cu soluție alcoolică de propolis 15%, diluată cu apă (1:1), repetate de 2 ori pe zi, câte 5 minute, urmate de 20-30 minute odihnă, într-o cură de 15-30 ședințe.
(Tratamente naturiste în serviciul sănătății)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro