În Rwanda, credința ortodoxă se îmbrățișează în familie

„Am făcut chiar și cununia la biserică, în august. Avem, împreună, două fete și un băiat. Ei vor crește în credința ortodoxă alături de noi, părinții lor.”

Donat a devenit Maximos în ianuarie 2017, când a primit botezul și un sfânt ocrotitor. E fericit și povestește entuziasmat despre soția lui și cei trei copii – toți ortodocși: „Am făcut chiar și cununia la biserică, în august. Avem, împreună, două fete și un băiat. Ei vor crește în credința ortodoxă alături de noi, părinții lor”.

Iar bucuria nu se încheie aici. „Atunci când ne-am botezat, în ianuarie, s-au mai botezat și un frate de-al meu și soția lui. Ceilalți frați ai mei și surorile, dar și părinții, cu toții își doresc să îmbrățișeze credința ortodoxă. Probabil că după întoarcerea mea vor fi și ei botezați. Suntem o comunitate mică, dar acesta este doar începutul”, a mai spus Maximos Tubanambazi, din Rwanda.

*** În perioada 1-4 septembrie, 6000 de tineri din întreaga lume se află la Iaşi, la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși.

De la același autor

Ultimele din categorie