Reţete pe bază de plante recomandate diabeticilor II
Ceaiul are rol de regenerare a pancreasului endocrin, reglare a metabolismului glucidic, scăderea cantităţii de zahăr din sânge şi urină, mai ales la persoane cu un început de obezitate, predispuse la diabet.
Se mai poate adăuga ceaiul de păpădie (pentru diureză), de păducel (pentru hipertensiune şi pentru stimularea circulaţiei), de ginkgo (foarte bun anticoagulant pentru circulaţie) şi de scoarţă de salcie (pentru dureri la picior diabetic).
Ca adjuvante în tratamentul diabetului zaharat şi a pacreasului, fitoterapia recomandă şi reţete în compoziţia cărora lipseşte afinul:
Rp. 1
- Fasole (păstăi) – 50 g
- Brusture (rădăcini) – 50 g
Se prepară decoct din 3 linguri de amestec la 500 ml apă; se fierbe 5 minute la foc mic, se infuzează 20 minute şi se beau 2-3 ceaiuri pe zi, ultimul înainte de culcare.
Rp. 2
- Fasole (teci) – 20 g
- Urzică vie (frunze) – 20 g
- Trei-fraţi pătaţi (herba) – 20 g
- Pir (rădăcini) – 20 g
- Cruşin (scoarţă) – 15 g
- Anason (fructe) – 5 g
Rp. 3
- Anghinare (frunze) – 20 g
- Ciumărea (herba) – 20 g
- Nuc (frunze) – 15 g
- Fasole (teci) – 15 g
- Dud (frunze) – 10 g
- Urzică vie (herba) – 10 g
(Diabetul. Un pericol în creștere pentru sănătatea populației)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro