Să le insuflăm copiilor dragostea pentru lectură

Creşterea copiilor

Să le insuflăm copiilor dragostea pentru lectură

    • Să le insuflăm copiilor dragostea pentru lectură
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Acum este momentul calculatoarelor şi al telefoanelor mobile, iar tinerii citesc foarte puţin. A învăţa să foloseşti un computer este foarte uşor, dar a învăţa să citeşti cărţi, fără să fi deprins din copilărie acest obicei, este foarte dificil. 

În legătură cu cărţile, e foarte important să le insuflăm copiilor dragostea pentru lectură, pentru literatura de calitate. Acest lucru ar trebui să se facă de timpuriu, fără să ne lenevim a le citi copiilor cu voce tare. Dacă micuţul se obişnuieşte cu frumuseţea acestor cărţi, el nu va dori să le citească pe cele rele.

Acum este momentul calculatoarelor şi al telefoanelor mobile, iar tinerii citesc foarte puţin. A învăţa să foloseşti un computer este foarte uşor, dar a învăţa să citeşti cărţi, fără să fi deprins din copilărie acest obicei, este foarte dificil. Acelaşi lucru se poate spune despre filmele şi desenele animate de calitate. Educând gustul copilului în direcţia acestei arte, noi protejăm ochii şi urechile (mai ales sufletul) de contrafaceri. Mai curând, el nu va putea să le privească singur.

(Pr. Pavel Gumerov, Familia – mica biserică, Editura Sophia, București, 2017, pp. 111-112)