Salată cu friptură de vită
Pentru a economisi timpul petrecut în bucătărie, fără a face rabat de la calitate, salatele sunt soluția ideală.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o căpățână de salată verde
- 250-300 g de roșii cherry
- un cartof potrivit ca mărime
- o ceapă roșie
- o bucată de antricot la temperatura camerei
- sare, piper, după gust
- 3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.
Cartoful se fierbe sau se coace în coajă, după care se taie cuburi.
Bucata de carne se unge cu o lingură cu ulei, se condimentează cu sare și piper și se prăjește la foc mediu într-o tigaie neaderentă timp de 4 minute pe fiecare parte, întorcând-o la fiecare 2 minute, după care se scoate pe un tocător din lemn și se lasă să stea 5-10 minute.
Cât timp carnea se odihnește, puneți într-un bol salata tocată fâșii, roșiile cherry tăiate sferturi sau jumătăți, cartoful și ceapa roșie tăiată solzișori.
Asezonați cu sare, piper și ulei. Amestecați bine, adăugați deasupra antricotul feliat și serviți salata ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro