Salată de mazăre cu morcov și maioneză

Stil de viaţă

Salată de mazăre cu morcov și maioneză

Deși conține maioneză, această salată este o mâncare ușoară și sățioasă.

Deși nu este bine să abuzăm de consumul de maioneză, ocazional putem mânca, cu măsură, pentru a ne satisface pofta.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de mazăre fiartă
  • 2 morcovi tineri
  • un praz
  • un ou crud
  • sare, piper, după gust
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • o linguriță cu muștar
  • 200-250 ml ulei de floarea-soarelui.

Morcovii se curăță de coajă și se pun la fiert.

Între timp preparați maioneza. Puneți oul într-un borcan de 800 g, adăugați sare, mușar, suc de lămâie (de la jumătate de lămâie) și uleiul. Băgați blenderul de mână până la fundul borcanului și mixați nemișcând mixerul până când se formează maioneza, după care oscilați mixeul pe verticală până când tot uleiul este încorporat.

Când morcovul este fiert, se taie cubulețe mici și se pune într-un bol. 

Se adaugă mazărea, prazul tocat rondele subțiri și maioneza.

Se amestecă, se potrivește gustul de sare și piper și se servește alături de preparate la grătar sau fripturi.

Poftă bună!

Citește despre: