Beneficiile consumului de mazăre
Mazărea este o legumă puțin apreciată, deși gustul său este prietenos, iar nutrienții pe care-i conține sunt foarte valoroși.
În compoziția chimică a boabelor s-au identificat următoarele substanțe: carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, colină), substanțe minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, fosfor, magneziu, mangan, seleniu, zinc, molibden), acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, antioxidanți, 100 de grame de boabe având doar 81 de calorii.
Între beneficiile consumului de mazăre amintim:
- întărește sistemul imunitar
- previne bolile infecțioase
- combate inflamația
- susține digestia
- scade nivelul de colesterol
- previne osteoporoza
- întărește sistemul osos
- limitează distrugerea neuronală
- menține integritatea membranelor
- mențin sănătatea vederii
- mențin integritatea pielii
- previne apariția cancerului oral, de sân, ovarian, de prostată, de col uterin, gastric și de plămâni
- previne malformațiile congenitale
- combate anemia feriptivă
- combate oboseala cronică
- combate constipația
- benefică în diabet
- afecțiuni renale
- ischemie cardiacă
- previne infarctul miocardic
- previne ateroscleroza
- previne formarea cheagurilor de sânge.
Persoanele care suferă de litiază renală sau nivel crescut de uree în sânge nu vor consuma mazăre.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro