Salată de năut cu ton
Sățioasă și rapidă, această salată este ideală în zilele aglomerate.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o conservă de 400 g de năut
- 250 g de ton în ulei
- 15 roșii cherry
- suc de lămâie proaspăt stors
- câteva fire de ceapă verde
- sare, piper, după gust
- o legătură cu pătrunjel sau mărar.
Puneți năutul într-o strecurătoare și spălați-l sub un jet de apă rece, după care lăsați-l la scurs.
Puneți într-un bol conservele de ton de la care ați scurs uleiul, dar nu-l aruncați.
Adăugați roșiile tăiate în jumătate, sau sferturi dacă sunt mai mari, ceapa și verdeața tocată grosier, sare, piper, năutul scurs și 1-2 linguri de suc de lămâie.
Adăugați și 1-3 linguri din uleiul scurs de la conservele de ton, amestecați bine, potriviți gustul de sare, suc de lămâie și consumați salata ca atare, sau drept garnitură.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro