Salată de năut cu ton
Sățioasă și rapidă, această salată este ideală în zilele aglomerate.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o conservă de 400 g de năut
- 250 g de ton în ulei
- 15 roșii cherry
- suc de lămâie proaspăt stors
- câteva fire de ceapă verde
- sare, piper, după gust
- o legătură cu pătrunjel sau mărar.
Puneți năutul într-o strecurătoare și spălați-l sub un jet de apă rece, după care lăsați-l la scurs.
Puneți într-un bol conservele de ton de la care ați scurs uleiul, dar nu-l aruncați.
Adăugați roșiile tăiate în jumătate, sau sferturi dacă sunt mai mari, ceapa și verdeața tocată grosier, sare, piper, năutul scurs și 1-2 linguri de suc de lămâie.
Adăugați și 1-3 linguri din uleiul scurs de la conservele de ton, amestecați bine, potriviți gustul de sare, suc de lămâie și consumați salata ca atare, sau drept garnitură.
Poftă bună!
De ce este bine să mâncăm fenicul
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro