Salată de păstăi cu ton
O salată ușoară, atât de preparat, cât și de digerat.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de păstăi fierte
- o conservă cu ton în suc propriu
- 3-4 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- o conservă mică cu porumb dulce
- jumătate de conservă cu fasole roșie
- sare, piper, după gust.
Conserva de ton se desface și se transferă într-o strecurătoare deasă și se lasă la scurs.
Conservele de fasole și porumb se transferă într-o altă strecurătoare care se ține sub un jet de apă rece până când apa care care se scurge din strecurătoare este limpede. Se lasă apoi la scurs.
Puneți uleiul într-o tigaie neaderentă și adăugați păstăile. Căliți-le la foc mediu pentru 10-15 minute, după care adăugați fasolea și porumbul, dați focul mai iute și amestecați constant pentru 2-3 minute, până când se evaporă toată apa din tigaie.
Transferați apoi amestecul într-un bol, adăugați tonul, asezonați cu sare și piper, amestecați bine și serviți cald sau rece.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro