O băutură probiotică din murături japoneze, medicament minune împotriva gripei

Potrivit unui studiu realizat de o companie niponă, o băutură probiotică obţinută din murături japoneze tradiţionale ar putea deveni noul medicament minune împotriva gripei.

Noul studiu relevă faptul că bacteria Lactobacillus, existentă în napii japonezi muraţi ("Suguki"), dar şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi ar putea ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei, informează  dailymail.co.uk.

Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China.

O băutură probiotică care conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci.

Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator.

Potrivit cercetătorilor niponi, un strat protector de zahăr, denumit exopolizaharid, care protejează bacteria împotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla în spatele puterilor tămăduitoare ale napului japonez.

Savanţii niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariţia pe piaţă a unor noi medicamente care vor conţine acea bacterie.

Luna trecută, oamenii de ştiinţă au prezis că un nou medicament minune în domeniul vaccinului gripal, care va oferi protecţie pe viaţă împotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populaţie în următorii cinci ani.

Studiul specialiştilor japonezi a fost coordonat de Naoko Waki, cercetător la compania Kagome din industria alimentară niponă, şi a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology.

Citește alte articole despre: studiu, probiotice, gripă, murături

Ultimele din categorie