Preparatele din ginkgo biloba ajută la îmbunătăţirea memoriei

Raluca D.: „Aş dori să vă întreb ce remedii naturiste există pentru persoanele care reţin greu (pentru o memorie şi atenţie mai bună)? Mulţumesc mult!“

Prof. Constantin Milică: Preparatele din ginkgo biloba stimulează inteligenţa, capacitatea de concentrare şi îmbunătăţesc memoria, mai ales la tineri, la vârstnici şi la persoane cu boala Alzheimer sau cu alte forme de demenţă. Persoanele mai în vârstă, care doresc să se întoarcă la studii (şcoală, facultate), găsesc în Ginkgo un sprijin în promovarea examenelor. De asemenea, aceste preparate protejează integritatea structurală şi funcţională a membranelor neuronale şi vindecă sechelele accidentelor vasculare cerebrale şi ale traumatismelor craniene.

Forme de utilizare:

- infuzie din 10 g frunze uscate la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit timp de 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, cu 30 minute înainte de mesele de dimineaţă şi amiază, într-o cură de minimum 3 luni;

- tinctură, în proporţie 1:4, cu alcool 400, macerată timp de 10-14 zile; se iau de 3 ori pe zi câte 30 picături (adulţi) şi 10 picături (copii între 6-14 ani), în puţină apă sau suc natural. Efectele sunt constatate în tulburări circulatorii cerebrale şi periferice (stimularea irigării cerebrale, ischemie cerebrală, pierderea memoriei, boala Alzheimer, scleroza în plăci, ameţeli, migrene, depresie psihică, reglarea circulaţiei sangvine, vasodilataţia vaselor, tromboflebite, varice, ulcere varicoase), precum şi în cancere, diabet zaharat, tulburări de auz şi de vedere, îmbătrânire prematură.

- capsule luate 3 pe zi în funcţie de vârstă (una la copii, două la tineri şi trei la adulţi), înainte de mese, mai ales pentru îmbunătăţirea fluxului sangvin cerebral. Dozele în exces pot provoca efecte secundare ca: dermatite, diaree, vome şi stări de nelinişte. Nu se consumă seara, după ora 18.00, deoarece provoacă intensificarea activităţii cerebrale, cu efecte directe asupra insomniei.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: memorie, ginkgo biloba

De la același autor

Ultimele din categorie