Smoothie vitaminizant și detoxifiant

Smoothie-urile reprezintă soluția ideală pentru persoanele care au nevoie sau vor să consume anumite fructe sau legume al căror gust nu le este tocmai plăcut.

Cu toții știm că fructele, legumele și verdețurile neprelucrate termic au mai multe substanțe active benefice organismului, dar unele dintre acestea sunt greu de consumat în stare crudă. Aici vine în ajutor blenderul, aparatul cu care se prepară smoothie-urile, binevenit în bucătăria oricui.

Pentru rețeta de astăzi aveți nevoie de:

  • sucul de la 2 portocale
  • o banană, cu cât mai coaptă cu atât mai bine
  • 2-3 mâini de urzici
  • 2-3 mâini de ștevie
  • 2-3 mâini de păpădie (frunze, lujere).

Puneți toate ingredientele în blender și mixați până amestecul se omogenizează. Dacă sucul iese prea gros, îl puteți dilua cu apă plată. Se consumă imediat după preparare.

Pe lângă efectele deja amintite ale acestui smoothie, adăugăm și faptul că acesta este recomandat persoanelor care au bila leneșă, metabolismul scăzut, sistemul imunitar slăbit sau probleme cu digestia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: păpădie, urzici, ștevie, portocale, smoohie, apanac, beneficii smoothie

De la același autor

Ultimele din categorie