Sunătoarea – o minune pentru sănătate

Planta numită sunătoare este unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute pe bază de plante. A fost folosită timp de peste 2000 de ani pentru probleme emoționale și nervoase.

Se găsește peste tot în Europa, Asia Centrală și Africa de Nord. Substanta sa activă este hipercina.

Planta sunătoare are un efect:
- antiviral,
- antiinflamator,
- antidepresor.

Ceaiul de sunătoare este consumat pentru ameliorarea bunei dispoziții și pentru odihnă. În plus, purifică pielea și are o influență pozitivă asupra stomacului. Ceaiul sau tinctura de sunătoare acționează foarte lent, dar când este utilizat în mod constant, are un efect durabil. Este folosit pentru uz intern în tratarea gastritelor, a ulcerelor gastrice, luând câte o lingură pe stomacul gol dimineața și seara. De asemenea, extractul de sunătoare este folosit în tratarea hemoroizilor prin spălări, aplicându-l toată noaptea în cazul inflamațiilor de colon. Înainte de administrare trebuie încălzit ușor.

Mod de administrare pentru infuzia de sunătoare: se toarnă o ceașcă de apă fierbinte peste 1-2 lingurițe de sunătoare și se lasă să se facă infuzia timp de 10-15 minute. Se bea de 3 ori pe zi. Dozajul sugerat nu trebuie depășit.

Consumul ceaiului de sunătoare poate diminua asimilarea anumitor medicamente în organism. Interacțiuni identificate sau suspectate:
- imunosupresoare,
- anticoagulante de tip cumarinic,
- antiepileptice, fenobarbital și fenitoina,
- anti-astmatic: teofilina,
- glicozide cardiace în caz de tulburări de ritm cardiac și insuficiență cardiacă: digoxina,
- inhibitor de HiV.

Sunătoarea favorizează și performanțele intelectuale. Pot consuma acest ceai persoanele care au dificultăți de adaptare, care sunt sensibile la schimbarea anotimpurilor, sau se află la menopauză. Pentru a împiedica oboseala în cazul unui efort neobișnuit, se recomandă consumul acestui ceai atât înainte, în timpul, cât și după terminarea efortului.

Neurotransmițătorul sau transmițătorul chimic din creier va comanda creșterea serotoninei. Aceasta va relaxa organismul fără a induce somnolență sau vreo altfel de dependență. Pentru rezultate optime se recomandă consumul acestui tip de ceai cu cel puțin o lună înainte de obținerea rezultatelor dorite. Se poate obține reglarea circulației, care este bună pentru inimă, ieșirea din depresie și un somn mai bun. Se poate consuma în probleme diuretice și poate avea un rol activ în combaterea virusurilor.

Infuzia de sunătoare îți va crea o stare de confort și te va ajuta să-ți menții un metabolism sănătos.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ultimele din categorie