Trandafirul - floare gingașă de leac

Simbol al purității, regalității, iubirii și carității, trandafirul nu încântă doar simțurile, ci vindecă și trupurile celor bolnavi.

Persoanele care suferă de eczeme, acnee, psoriazis, erizipel, prurit alergic, răni infectate, arsuri pot zdrobi o mână de petale proaspete de trandafir pe care apoi le aplică pe zona afectată și le fixează cu un plasture.

Împotriva stomatitei și paradontozei se face un amestec de pulbere de flori uscate de trandafir și miere de albine, cu care se masează ușor gingiile.

Pentru a scăpa de amigdalită, faceți un amestec din părți egale de petale de trandafir (proaspete sau uscate) și miere de albine. Luați o lingură de amestec și plimabați-o în gură timp de 30 de minute, după care scuipați. Repetați procedeul de 2 ori pe zi, timp de 4 zile.

*În scop terapeutic este de preferat a se folosi trandafiri de grădină, care nu au fost stropiți cu pesticide.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie