Tratament natural pentru trichineloză

Trichineloza este o boală parazitară determinată de Trichinella spiralis.

Omul se poate infesta mâncând carne de porc (cel mai adesea), mistreț sau cal insuficientă preparată termic.

Simptomele apar la câteva zile sau chiar săptămâni de la ingestia cărnii, cele mai frecvente fiind febra foarte ridicată, oboseala, extenuarea, diareea, durerile și crampele musculare.

Pe lângă tratamentul alopat, cu acordul medicului, puteți recurge și la următorul tratament natural:

50 de semințe de dovleac crude, nesărate și neprelucrate termic, curățate de coajă se pisează și se amestecă cu 1-2 linguri de miere de albine organică. Cantitatea astfel obținută se împarte în trei doze, care se consumă la distanțe de 30 de minute. După o oră de la începerea tratamentului se bea și o infuzie preparată dintr-o lingură de coajă de crușin mărunțită și uscată la o cană cu apă fierbinte. După ce a dat în clocot 2-3 minute, se adaugă o lingură de siminic și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară și se consumă.

Pentru a spori eficacitatea tratamentului, consumați varză, morcov, nuci, pătrunjel, creson, năut, praz, iarbă grasă, sub formă de salate.

Concomitent, se consumă 4 căni de infuzie de crețișoară zilnic, în care adăugați 3-6 picături de tinctură de traista-ciobanului.

Tratamentul durează 14 zile, după care se face pauză 7 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie