Trei leacuri pentru osteoporoză

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos în urma căreia oasele devin poroase, riscul de fracturi fiind, astfel, unul foarte ridicat. Cel mai adesea sunt afectate oasele bazinului și cele ale coloanei vertebrale.

Pe lângă exercițiile fizice regulate, de forță, care trebuie să intre în rutina tuturor, indiferent de vârstă sau sex (doar exercițiile care implică greutăți ajută la mărirea masei osoase și musculare!), băile de soare și o alimentație corespunzătoare echilibrată, puteți apela și la următoarele remedii naturale pentru a atenua din simptomele bolii:

  1. tinctura de mărar - se prepară din 20 de linguri de semințe de mărar care se amestecă cu 1/2 litru alcool alimentar de 70°. Se lasă la macerat timp de 8 zile, după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează câte o linguriță de tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi, timp de 6 luni-1 an;
  2. laptele de migdale - se prepară din 12-15 sâmburi de migdale crude, 1 banană sau un măr și jumătate, 1 lingură de miere bio sau organică și 1 cană de apă caldă. Migdalele se pun într-un blender cu puțină apă (atât cât să le acopere) și se mixează puțin, după care se adaugă restul de apă, celelate ingrediente și se omogenizează până se transformă într-un lapte spumos. Se consumă 500 ml zilnic;
  3. polenul - se administrează câte o linguriță cu polen, de 2 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă, timp de 30 de zile, de 3-4 ori pe an. Polenul se ține în gură pentru 3-4 minute până se dizolvă sau se mestecă foarte bine, după care se înghite.

Osteoporoza este o boală care afectează patru din cinci femei și doi din cinci bărbați. Nediagnosticată la timp sau lăsată netratată, osteoporoza duce la fracturi, cele mai frecvente fiind cele ale coloanei vertebrale și ale bazinului.

Pe lângă remediile amintite, vă mai poate fi de ajutor și cura cu germeni de grâu, pe care o puteți găsi aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie