Somon în crustă aromată
Sănătoasă și foarte gustoasă, această rețetă va fi chiar și pe placul celor care nu sunt mari amatori de somon.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400-500 g de file de somon, fără piele, cam de 2 degete grosime
- 2 cepe verzi tocate (doar partea verde)
- o treime de cană cu coriandru sau pătrunjel verde tocat
- o treime de cană cu oregano tocat
- o treime de cană cu cimbru verde (doar frunzele, fără tulpini)
- 1-2 căței de usturoi
- 2 lingurițe cu ulei de măsline presat la rece
- o lingură cu suc de lămâie
- sare și piper.
Fileul de pește se apală și se tapotează cu un șervet de bucătărie de hârtie. Se porționează în 2 bucăți egale.
Restul ingredientelor se pun într-un bol și se mixează cu un blender de mână.
Ungeți bucățile de pește cu pasta verde aromată, din belșug.
Somonul se pune apoi pe grătarul încins, pentru aproximativ 5 minute, pe fiecare parte.
Când somonul de desprinde ușor cu furculița, înseamnă că este făcut.
Serviți cald, stropit cu suc de lămâie proaspăt stors, alături de salata sau garnitura preferată.
Poftă bună!
Salată cu pește
Humus libanez
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro