Somon în crustă aromată
Sănătoasă și foarte gustoasă, această rețetă va fi chiar și pe placul celor care nu sunt mari amatori de somon.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400-500 g de file de somon, fără piele, cam de 2 degete grosime
- 2 cepe verzi tocate (doar partea verde)
- o treime de cană cu coriandru sau pătrunjel verde tocat
- o treime de cană cu oregano tocat
- o treime de cană cu cimbru verde (doar frunzele, fără tulpini)
- 1-2 căței de usturoi
- 2 lingurițe cu ulei de măsline presat la rece
- o lingură cu suc de lămâie
- sare și piper.
Fileul de pește se apală și se tapotează cu un șervet de bucătărie de hârtie. Se porționează în 2 bucăți egale.
Restul ingredientelor se pun într-un bol și se mixează cu un blender de mână.
Ungeți bucățile de pește cu pasta verde aromată, din belșug.
Somonul se pune apoi pe grătarul încins, pentru aproximativ 5 minute, pe fiecare parte.
Când somonul de desprinde ușor cu furculița, înseamnă că este făcut.
Serviți cald, stropit cu suc de lămâie proaspăt stors, alături de salata sau garnitura preferată.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro