Somon cu legume
Somonul face parte din categoria de pește gras, bogat în omega 3 și omega 6. Este recomandat a fi introdus în meniu măcar o dată pe săptămână.
Pentru a prepara această fel de mâncare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 fileuri de somon
- o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
- o ceapă roșie de mărime medie tăiată solzișori
- un ardei gras roșu, cărnos, tăiat fâșii
- un ardei gras verde, cărnos, tăiat fâșii
- 300 g de roșii cherry tăiate în jumătate
- o lămâie sau lime tăiată în jumătate
- 3 linguri cu ulei de rapiță sau de măsline presat la rece.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți 2 linguri de ulei, ceapa și un praf de sare.
Căliți ceapa până când se înmoaie, după care adăugați ardeiul roșu, amestecați și sotați pentru alte 3-4 minute. Adăugați acum și ardeiul verde și mai sotați legumele până când se înmoaie pe jumătate.
Adăugați roșiile cherry, presărați puțină sare și piper, amestecați și mai sotați încă 3-4 minute.
Trageți tigaia de pe foc și adăugați pătrunjelul.
Separat, încingeți o tigaie grill sau una neaderentă, ungeți-o cu o lingură de ulei și puneți bucățile de file cu pielea în jos și asezonați cu sare și piper. Dați focul la mediu și lăsați pentru 5 minute la prăjit, după care întoarceți peștele cu grijă și mai lăsați-l la prăjit încă 3-4 minute.
Serviți câte un file cu legumele sotate. Puneți pe farfurie și câte o jumătate de lămâie.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro