Starețul Efrem Vatopedinul ne învață cum să ne rugăm Maicii Domnului pentru copiii noștri

„Învățați-vă să-i spuneți Maicii Domnului: «Maica Domnului, pe copiii mei ți-i dăruiesc. Eu nu pot să fiu tot timpul cu ei, tu însă poți să fii mereu cu ei. Te rog mult, auzi-mă! Sunt mamă, sunt îngrijorată, am o neliniște, dar această îngrijorare și neliniște ți-o dau ție, pentru că tu poți să o duci. Te rog să fii tot timpul cu copiii mei.»”

În sinaxa online a Arhimandritului Efrem Vatopedinul, transmisă live pe youtube și pagina de Facebook Doxologia în data de 16 februarie 2021, starețul a vorbit despre „Dragostea care nu cade niciodată”, la invitația și cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Apoi, a răspuns întrebărilor adresate de adolescenții români și tinerele cupluri. O mămică i-a cerut sfatul părintelui: „Ce să facem cu copiii noștri? Pe măsură ce ei cresc, și îngrijorarea noastră crește.”. Răspunsul Arhimandritului Efrem Vatopedinul poate fi de ajutor părinților în orice situație, nu doar când sunt îngrijorați că nu le pot fi alături în fiecare situație sau când simt că pierd legătura cu copiii lor.

Iată ce ne învață starețul: „Grija pentru copii să i-o predați lui Hristos și Maicii Domnului. Să rostim ceea ce spunem mereu la Sfânta Liturghie: «Pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să i-o dăm.» Dacă omul face acest lucru, și-a rezolvat toate problemele.

Învățați-vă să-i spuneți Maicii Domnului: «Maica Domnului, pe copiii mei ți-i dăruiesc. Eu nu pot să fiu tot timpul cu ei, tu însă poți să fii mereu cu ei. Te rog mult, auzi-mă! Sunt mamă, sunt îngrijorată, am o neliniște, dar această îngrijorare și neliniște ți-o dau ție, pentru că tu poți să o duci. Acum te găsești la scaunul lui Dumnezeu, ca Maica a lui Dumnezeu și te rog să fii tot timpul cu copiii mei.»”

Să rostim cât mai des astfel de rugăciuni scurte pentru copiii noștri, dar să o facem din toată inima și cu nădejdea că Dumnezeu ne aude și nu rămâne nepăsător în fața iubirii noastre pentru ei, ci îi va ocroti și călăuzi la fiecare pas.

Puteți urmări înregistrarea completă din intervenția LIVE: „Arhim. Efrem Vatopedinul, în dialog cu adolescenții români și tinerele cupluri”, din data de 16 februarie 2021 aici.

De la același autor

Ultimele din categorie