Ce putem trata cu ceai din rădăcină de tătăneasă pe cale internă

Tătăneasa este o plantă întâlnită în zonele umede, la marginea culturilor, în jurul apelor stătătoare, mlaștinilor, fiind folosită încă din Antichitate datorită efectelor sale terapeutice.

Ceaiul se prepară prin fierberea a două lingurițe de rădăcină uscată și mărunțită într-o cană cu apă rece. Când apa dă în clocot, se acoperă vasul, focul se dă la mic și se lasă la fiert pentru 5 minute. Se trage apoi vasul de pe foc și se lasă la infuzat pentru 15 minute. Se strecoară și se consumă 2-3 căni pe zi.

Rădăcina de tătăneasă are proprietăți antihemoragice, antiinflamatoare, antitumorale, astringente, tonice generale, digestive, regenerative, antidizinterice, decongestive, expectorante, emoliente și antidiareice.

Ceaiul este recomandat în caz de:

  • gastrită hiperacidă
  • ulcer gastric
  • ulcer duodenal
  • afecțiuni renale
  • diaree
  • tuse
  • spondilită anchilozantă
  • cancer
  • bronșită
  • psoriazis
  • enterită
  • pneumonie
  • tuberculoză
  • traheită
  • infecții intestinale
  • cistite
  • nefrite
  • pielonefrite
  • litiază renală
  • litiază urinară
  • chisturi ovariene
  • polipi intestinali
  • polipi stomacali
  • fibrom uterin
  • gută
  • hemoragii ușoare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie