Maceratul de tătăneasă combate gastrita
Ce regim recomandă profesorul Milică în cazul bolnavilor de gastrită?
Felicia D., Botoşani: „Ce regim recomandă profesorul Milică în cazul bolnavilor de gastrită?“
Prof. Constantin Milică: Cele mai eficiente sunt curele de lungă durată folosind zilnic, înainte de mesele principale, infuzii de gălbenele, luate separat sau în amestecuri cu tătăneasă, muşeţel, coada-şoricelului, patlagină, nalbă, lavandă, roiniţă, păpădie, pir, iarba-tâlharului, troscot, şovârf.
Este foarte eficient maceratul din rădăcină de tătăneasă, îmbogăţit cu alantoină, care contribuie la cicatrizarea nişelor în câteva săptămâni. Bune rezultate se obţin cu amestecul din ulei de gălbenele şi ulei de sunătoare, din care se ia câte o lingură dimineaţa şi seara, cu 30 minute înainte de mese, timp de 20 de zile, având acţiuni cicatrizante, antiseptice şi antiinflamatoare.
Apiterapia recomandă:
- cură cu polen (câte două linguriţe de două ori pe zi înainte de mese);
- propolis (2 g pe zi sau câte 20 picături de tinctură, de două ori pe zi, în 6 linguri cu apă sau ceai).
O atenţie deosebită se acordă curei de dezintoxicare a organismului, folosind seminţe de dovleac puţin prăjite şi nesărate (4-5 pumni pe zi) şi se bea un borş preparat din tărâţe de grâu (la 2 l borş se adaugă 2 l apă, 1/2 kg miere de albine şi o lămâie tăiată în două), din care se consumă 1,5-2 l pe zi. Altă cură va utiliza un macerat din amestecul, în părţi egale, cu zeamă de lămâie, alcool 40%, miere de salcâm şi ulei de măsline; se păstrează la rece şi se administrează câte 50 ml de 3 ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de mese.
În afara momentelor de criză se recomandă consumul zilnic de albumine, glucide solubile şi amidon, sub formă de piure de cartofi cu conţinut alcalin (care va neutraliza excesul de aciditate), carne fiartă de pui sau de vită, supe de legume, lapte, iaurt, chefir, brânzeturi proaspete, caş dulce, urdă, ouă moi, sucuri de legume (morcov, ţelină, sfeclă roşie, varză, cartofi cruzi), pâine uscată şi prăjită, paste făinoase bine fierte, orez, grâu germinat, fulgi de ovăz, biscuiţi, mămăligă prăjită, gelatină, sucuri şi compoturi din fructe neacide (mere, pere, gutui, caise, piersice, cireşe, agrişe) puţin îndulcite. Se propune o cură de 1-2 zile pe săptămână cu fructe coapte sau rase.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro