Ceaiuri pentru curățarea limfei

Fluxul normal de limfă asigură buna funcționare a organismului prin evitarea depunerilor de toxine în organism și favorizarea eliminării acestora.

Vă propunem astăzi două ceaiuri aromate care vă vor stimula activitatea sistemului limfatic.

Varianta 1: Faceți un amestec din următoarele ingrediente:

  • 2 linguri cu rădăcină de valeriană uscată și mărunțită
  • 6 linguri de semințe de mărar bine uscate.

Puneți amestecul de plante într-un termos, turnați apoi 1.5-2 litri de apă fierbinte și închideți termosul. Lăsați la infuzat timp de 24 de ore, după care strecurați și adăugați 2 pahare cu miere de albine polifloră. Omogenizați până ce mierea se dizolvă complet și consumați întreaga cantitate pe parcursul unei zile, lingură cu lingură, timp de 21 de zile.

Varianta 2: Faceți un amestec din părți egale din următoarele plante, uscate și mărunțite: muguri de mesteacăn, siminoc, sunătoare și mușețel. În jumătate de litru de apă fierbinte se pune o lingură din acest amestec și se lasă la infuzat timp de 20 de minute, vasul fiind acoperit. Se strecoară, iar cantitatea de ceai se împarte în două părți egale. Se va consuma câte o porție dimineața, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare. Ceaiul se poate îndulci. Procedeul se reia zilnic, timp de 21 de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie