Cidru de mere pentru răceală și gripă

Merele sunt printre cele mai importante fructe pe care trebuie să le introducem în dieta zilnică pentru a scădea riscul de a contracta diverse afecțiuni.

Pentru a prepara acest cidru, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o linguriță cu ardei iute măcinat
  • jumătate de cană cu ghimbir ras mic
  • jumătate de cană cu ceapă tocată
  • jumătate de cană cu hrean ras mic
  • o optime de cană cu usturoi zdrobit
  • un litru de oțet de mere organic.

Puneți toate ingredientele solide într-un borcan din sticlă, turnați oțetul de mere și acoperiți vasul cu un capac.

Lăsați la fermentat pentru 2 luni, amestecând din când în când.

La final strecurați, iar cidrul astfel obținut se va păstra în recipiente din sticlă, închise ermetic, la frigider.

Se administrează începând cu lunile de toamnă, câte 1-2 linguri până la 50 ml zilnic.

Preparatul are proprietăți tonice, antibacteriene, digestive, aperitive, diuretice, sudorifice, expectorante, antibiotice, antiinfecțioase, decongestionante, antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatoare, antiiritante.

Cidrul este recomandat în caz de:

  • senzație de greață și vărsături
  • circulație sangvină deficitară
  • dureri de cap
  • răceală
  • gripă
  • febră
  • dureri articulare (masaj)
  • dureri musculare (masaj)
  • tuse.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie