Leacuri cu salcie pentru reumatism

Bolile reumatismale sunt frecvent întâlnite în rândul persoanelor vârstnice, această boală cauzând dureri foarte mari și chiar imobilizare la pat.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale pe bază de scoarță de salcie, aceasta având proprietăți antireumatice, antiinflamatoare, analgezice, sedative, antipiretice, tonice, astringente și hemostatice, și anume:

  1. pulberea – se prepară prin măcinarea scoarței foarte bine uscate. Se administrează câte o jumătate de linguriță, de 3 ori pe zi, sublingual. Se ține în gură cât mai mult timp posibil, după care se înghite cu puțină apă;
  2. decoctul – se prepară prin fierberea a 2 linguri de coajă mărunțită, într-o vas cu apă pentru 5-7 minute, la foc mic. Se administrează câte 5 linguri din acest ceai zilnic;
  3. amestec din: 50 g de scoarță de salcie mărunțită, 10 g de rădăcină de brusture, 30 g de rizomi de pir și 10 g de fructe de ienupăr. Plantele trebuie să fie foarte bine uscate. Se ia o lingură din acest amestec și se fierbe într-o cană cu apă pentru 5 minute, după care se strecoară și se beau 2 căni zilnic. Se poate îndulci cu puțină miere de albine.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie