Remedii naturale antistres

Stresul de peste zi ne afectează pe toți, mai devreme sau mai târziu, iar efectele acestuia sunt dintre cele mai grave - de la oboseală, lipsă de concentrare, anxietate, insomnii, până la scăderea imunității, apariția infecțiilor recurente și chiar până la apariția bolilor cardivasculare sau a cancerului.

Vă propunem astăzi câteva remedii naturale care vă întăresc organismul, vă revitalizează și vă tonifică:

  • Tinctura de chinină - se iau 4 ml, de 3 ori pe zi, diluat în 100 ml de apă.
  • Tinctura de ovăz - se iau 5 ml, de 3 ori pe zi, diluat în 100 ml de apă.
  • Cătina - se administrează o lingură cu suc de cătină, o dată pe zi, de preferat dimineața sau la prânz, ca atare, sau diluat în puțină apă.
  • Măceș - se face o infuzie din 2-3 g de fructe uscate, la o cană cu apă fierbinte. După 10 minute de infuzat, se consumă călduț, câte 3-4 căni zilnic. Se pot mânca și fructele.
  • Lemn-dulce - într-o cană cu apă fierbinte adăugați 2 lingurițe cu pulbere din rădăcină de lemn-dulce. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 10 minute. Consumați doar lichidul limpede. Se beau până la 4 căni zilnic, timp de 45 de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie