Trei ceaiuri expectorante împotriva bronșitei

Bronșita este o inflamație a mucoasei bronșice care apare, cel mai adesea, în urma unei răceli.

Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt tusea, flegma, starea de oboseală, febra ușoară, respirația greoaie, zgomotoasă și durerea la nivelul pieptului.

Pentru a ușura simptomele și a trata bronșita, vă propunem astăzi trei ceaiuri din diverse amestecuri de plante.

  1. Puneți într-un vas câte 5 g din următoarele plante uscate: flori de ciuboțica-cucului, fructe de anason, fructe de fenicul, frunze de roiniță. Amestecați bine plantele și luați din acest amestec o lingură pe care o adăugați în 500 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 10-15 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi.
  2. Puneți într-un vas câte 5 g din următoarele plante uscate: flori de soc, flori de tei, mușețel, flori de lumânărică, ciuboțica-cucului. Amestecați bine plantele și luați din acest amestec o lingură pe care o adăugați în 250 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 10-15 minute, după care strecurați și consumați călduț, până la 3 căni pe zi.
  3. Puneți într-un vas câte 10 g din următoarele plante uscate: nalbă-mare, rădăcină de lemn-dulce, iarbă-mare. Amestecați bine plantele și luați din acest amestec o lingură pe care o adăugați în 500 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 10-15 minute, după care strecurați și consumați călduț, până la 3 căni pe zi.

Mai multe remedii naturale pentru bonșită puteți consulta aici și aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie