La ce sunt bune cojile de mandarine
Rude cu portocalele, mandarinele sunt originare din Asia. Ele sunt bogate în vitamina C și au proprietăți calmante, antiseptice și imunostimulatoare.
Pentru că aromata coajă a citricelor este prețioasă nu doar pentru prepararea prăjiturilor, vă prezentăm astăzi câteva metode de a vă întări organismul folosindu-vă de cojile mandarinelor:
- Inflamații - puneți într-un vas, pe foc, 500 ml de apă plată rece, 100 g de coji uscate și 20 g de rădăcină de lemn-dulce (mărunțiți bine ambele ingrediente). Când apa începe să clocotească, dați focul ceva mai mic, acoperiți vasul și lăsați timp de 30 de minute, după care strecurați și consumați ceaiul astfel obținut în două reprize, dimineața și seara, timp de 4 zile.
- Răceală, gripă - luați o mână de coji uscate și puneți-o într-un vas cu un litru de apă clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 15 minute, după care trageți vasul de pe foc și faceți inhalații timp de 15 minute.
- Bronșită - în 500 ml de apă clocotită puneți 3 linguri de pulbere din coji de mandarine. Acoperiți vasul și lăsați să stea timp de două ore, după care strecurați, adăugați 2 linguri cu miere de albine și consumați câte jumătate de cană, de 4 orei pe zi, după masă, timp de 5 zile.
La prepararea remediilor se folosește doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate și uscate.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro