Trei leacuri împotriva tusei

Simptom adesea asociat răcelii și gripei, tusea este un reflex de protecţie al organismului, prin care se elimină corpuri străine, mucus sau alte substanțe iritante, precum praful din tractul respirator.

Pentru a calma tusea și a grăbi vindecarea, vă propunem astăzi 3 ceaiuri care au efect emolient, calmant, antiiritativ, expectorant și antibacterian:

  1. ceaiul din flori de salcâm - se prepară adăugând la o cană cu apă fierbinte o linguriță cu flori uscate. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară, se adaăugă o linguriță cu miere de salcâm și un strop de suc proaspăt stors de lămâie și se consumă;
  2. ceaiul din flori de tei - se prepară adăugând la o cană cu apă fierbinte o linguriță cu flori uscate. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară, se adaugă o linguriță cu miere de salcâm și se consumă cât mai fierbinte posibil;
  3. ceaiul de cimbru este recomandat în special în cazurile de gripă sau de infecții respiratorii, deoarece are efect antibacterian puternic. Într-o cană cu apă fierbinte se pune o lingură cu cimbru uscat, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Apa condensată de pe capac se va scurge în cană pentru a nu pierde uleiurile volatile ale cimbrului. Pentru a ușura administrarea, adăugați miere și suc proaspăt stors de lămâie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: cimbru, flori de salcâm, tuse, flori de tei, remediu natural

Ultimele din categorie