Trei remedii externe pe bază de coji de banane

Bananele intră în categoria celor mai populare fructe, beneficiile acestora fiind binecunoscute. La fel de importante ca și fructele în sine sunt cojile acestora.

Vă propunem astăzi trei dintre remediile externe pe baza cojilor de banane:

  • Pete maronii pe față și pistrui - în 300 ml de apă clocotită puneți 100 g de coajă de banană. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 4 ore, după care strecurați și folosiți apa pentru a vă clăti fața curățată în prealabil.
  • Călcâie crăpate - luați coaja de la o banană bine coaptă și înfășurați-o pe călcâiele curate. Fixați cu o folie de plastic alimantar și acoperiți cu o pereche de șosete groase. Îndepărtați dimineață, clătiți cu apă din abundență și repetați timp de 7 zile.
  • Dureri musculare și articulare - preparați o tinctură din 4 coji bine uscate și 500 ml de vodcă. Puneți ingredientele într-un borcan din sticlă, închideți-l ermetic și lăsați-l să stea timp de 6 săptămâni la loc ferit de lumină, agitând zilnic borcanul. La final se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc ferit de lumină. Tinctura se folosește pentru a masa zona afectată, o dată pe zi, seara, înainte de culcare, timp de 21 de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie