Supă țărănească cu tăiței de casă

Stil de viaţă

Supă țărănească cu tăiței de casă

Pentru că bunica avea multă treabă de făcut prin gospodărie, legumele pentru supe nu le toca tocmai mărunt, acest lucru fiind caracteristic mâncărurilor rustice în majoritatea zonelor țării.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • tacâmuri și măruntaie de pui de țară
  • 2 morcovi tăiați grosier în rondele
  • 2-3 cartofi tăiați cuburi
  • o ceapă galbenă întreagă
  • 2-3 mâini cu tăiței de casă (rețeta o găsiți aici)
  • 3 litri de apă
  • sare.

Puneți puiul la fiert în puțină apă clocotită (cât să acopere carnea) și lăsați-l pentru 5 minute la fiert, după care aruncați apa și spălați bine oala în care a fiert, și bucățile de pui pentru a îndepărta spuma.

Puneți acum cei 3 litri de apă la fiert împreună cu puiul, adunând periodic spuma care se ridică.

Când carnea este aproape fiartă, adăugați legumele.

Când legumele sunt bine pătrunse, se adaugă tăițeii și se mai lasă 5-10 minute la fiert, la foc mic.

Se asezonează cu sare și se servește supa caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Citește despre: