Tai­na Născătoarei de Dumnezeu este taina tăcerii

Cuvinte duhovnicești

Tai­na Născătoarei de Dumnezeu este taina tăcerii

    • barana langa icoana Maicii Domnului
      Tai­na Născătoarei de Dumnezeu este taina tăcerii / Foto: Oana Nechifor

      Tai­na Născătoarei de Dumnezeu este taina tăcerii / Foto: Oana Nechifor

„Nu există scrieri ale sfintelor femei. Asta nu se întâmplă pentru că ele ar fi sfinte mai mici decât bărbații, și sunt chiar mai multe, însă femeile sfinte au o viață ascunsă, își pot păstra viața lor tainică.”

„Dumnezeu a slăvit-o pe Maica Domnului și a păstrat-o în tăcere. Tai­na Născătoarei de Dumnezeu este taina tăcerii. De aceea, Dumnezeu nu i-a luminat pe oameni pentru a vorbi despre viața ei trupească. Biserica însă a slăvit-o.”

„Nu există scrieri ale sfintelor femei. Asta nu se întâmplă pentru că ele ar fi sfinte mai mici decât bărbații, și sunt chiar mai multe, însă femeile sfinte au o viață ascunsă, își pot păstra viața lor tainică. Maica Domnului a primit un mare har de la Dumnezeu. Nu avem nicio descoperire care să provină de la Maica Domnului, dar știm că are un mare har, și Biserica îl simte, ea și toți cei ce se roagă Maicii Domnului.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București, Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, pp. 332-333)