Tinctură pentru boli de inimă

Stil de viaţă

Tinctură pentru boli de inimă

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, România se află pe locul 4 în Europa la numărul de persoane care suferă de boli cardiovasculare, 60% din decesele care survin, datorându-se acestora.

Pentru a prepara această tinctură, aveți nevoie de părți egale din următoarele plante, uscate și mărunțite:

  • frunze și flori de rozmarin
  • fructe de păducel
  • rădăcină de ginseng
  • usturoi
  • scoarță de salcie
  • rădăcină de odolean
  • flori înmugurite de levănțică
  • frunze de roiniță
  • frunze și flori de saschiu
  • frunze de ginkgo biloba
  • tescovină
  • frunze, tulpini și flori înmugurite de lăcrămioare
  • frunze de vâsc
  • flori de tei
  • flori de talpa-gâștei.

Din acest amestec luați 2 linguri și puneți-le într-un borcan din sticlă. Turnați 100ml de alcool alimentar, închideți borcanul și lăsați la macerat timp de 10 zile, agitând zilnic recipientul de 3-4 ori.

La finalul perioadei de macerare, tinctura se filtrează, iar lichidul astfel obținut se păstrează într-un borcan din sticlă, la frigider, timp de 6 zile.

La final se strecoară cu grijă, pentru a separa doar partea limpede.

Se administrează câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: