Tocană țărănească de legume cu cârnați

Stil de viaţă

Tocană țărănească de legume cu cârnați

Preparată cu precădere în zonele rurale, această rețetă se face la ceaun și gătită la foc de lemne.

Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400-500 g de cârnați de porc tăiați felii cam de un deget grosime
  • 500 g de cartofi tăiați cuburi
  • un ardei gras mare, roșu sau 1-2 ardei kapia cărnoși, mari, tăiat cuburi
  • un morcov mărișor tăiat rondele sau felii groase, pe diagonală
  • 2 cepe de mărime medie tocate nu foarte mărunt
  • 500-600 g de roșii de grădină bine coapte, tocate cuburi
  • 3 căței de usturoi tăiați felii
  • o legătură mare cu pătrunjel verde
  • 2 dovlecei tăiați cuburi
  • 3 linguri cu ulei
  • sare, piper și boia dulce sau iute, după preferință.

În tigaia încinsă se pun uleiul și ceapa și se călesc pentru 2 minute, după care se adaugă morcovul, usturoiul, un strop de sare, unul de piper și o linguriță de boia. Se amestecă și se călește totul pentru încă 1-2 minute, după care se adaugă o cană cu apă caldă.

Când amestecul dă în clocot, se adaugă cartofii. Se adaugă apă caldă cât să acopere cartofii și se lasă la fiert pentru aproximativ 5 minute.

Se adaugă dovleceii, se lasă la fiert pentru 2-3 minute, după care se adaugă ardeiul și se lasă aproximativ 4-5 minute la fiert.

Când cartofii sunt fierți și ardeiul înmuiat, se adaugă roșiile. Se completează cu apă, dacă este nevoie.

După ce amestecul dă în clocot de 2-3 ori, se adaugă cârnații și se lasă la fiert până când amestecul scade, arătând ca o supă mai groasă.

Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se servește.

Poftă bună!

Citește despre: