Tocăniță colorată de ardei
Extrem de ușor de preparat, nutritivă și aspectuoasă, această tocăniță poate fi preparată oricând, dar mai ales în timpul postului.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mare tocată solzișori (sau două cepe de mărime medie)
- 1 ardei gras roșu mare tăiat fâșii
- 1 ardei gras verde mare tăiat fâșii
- 1 ardei gras galben mare tăiat fâșii
- 1 ardei gras portocaliu mare tăiat fâșii
- 1 ardei kapia mare tăiat fâșii
- 1 gogoșar mare tăiat fâșii
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- sare după gust.
Puneți într-o tigaie neaderentă mare (ideal o tigaie wok) uleiul, ceapa și un praf de sare.
Sotați ceapa până se înmoaie, după care adăugați ardeii.
Este posibil să trebuiască să îi adăugați treptat, deoarece sunt voluminoși, dar nu vă faceți probleme! Când se vor înmuia, vor scădea în volum.
Puteți adăuga și un sfert de cană cu apă. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la fiert, la foc mic spre mediu, amestecând ocazional, până când ardeii sunt moi.
Potriviți de sare și consumați tocănița caldă, ca atare, alături de mămăligă caldă sau drept garnitură pentru preparate din carne.
*Bineînțeles, puteți folosi doar un singur fel de ardei gras sau kapia sau în alte combinații, dar fiind un preparat colorat, și copii îl vor mânca cu drag, profitând astfel de diverșii nutrienți pe care ardeii colorați îi conțin.
*Folosiți ardei cărnoși, pentru că la fierbere apa pe care aceștia îi conțin se va evapora, iar dacă ardeii sunt „subțiri”, veți rămâne cu mai multă coajă, decât cu pulpă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro