Tocăniță de ardei cu cârnați

Cârnații sunt printre mâncărurile noastre tradiționale, iar cei făcuți în casă sunt delicioși și mult mai sănătoși decât cei din producțiile de masă, care conțin multiple tipuri de conservanți și aditivi alimentari.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei gras, cărnos, diferite culori (roșu, galben, portocaliu), tăiați cuburi
  • 2 cepe galbene mari, tocate grosier
  • 4-5 cârnați țărănești
  • 3 linguri cu pastă de tomate cât mai concentrată
  • sare și piper
  • 3 linguri cu semințe de susan
  • 3-4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pune uleiul, ceapa și un praf de sare. Se dă focul la mediu și se călește ceapa până când se înmoaie pe jumătate, moment în care se adaugă ardeii, se amestecă și se acoperă vasul cu un capac.

Se lasă aproximativ 2-3 minute, amestecând ocazional.

Adăugați apoi o ceașcă cu apă și lăsați pe foc până când ardeii se înmoaie.

Dizolvați pasta de tomate în trei sferturi de cană cu apă și turnați peste ardei.

Lăsați să fiarbă, la foc mic, din momentul în care amestecul dă în clocot, pentru 10 minute, amestecând ocazional, sau mai mult, până ce sosul scade și devine dens.

Asezonați cu sare și piper și trageți vasul de pe foc.

Separat, prăjiți într-o tigaie grill, unsă doar cu un strat subțire de ulei, cârnații, după ce i-ați înțepat din loc în loc cu o furculiță, până când sunt rumeni pe toate părțile.

Serviți cârnații cu tocăniță caldă, peste care presărați semințe de susan.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie