Zmeura- medicament

Stil de viaţă

Zmeura- medicament

    • Zmeura- medicament
      Zmeura- medicament

      Zmeura- medicament

Afecțiuni pentru care se recomanda: arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal; diabet; ciclu menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundentă; afecțiuni pulmonare; sensibilitate la răceli, răgușeală; obezitate, îngrășare; cistită, pielonefrită, prostatită; mijloc de întreținere și de tratament în boli cardiace; în tulburări de tranzit intestinal; în afecțiuni oculare (vitaminele și mineralele din compoziția sa îmbunătățesc vederea); în astenie; boli de piele; în afecțiunile însoțite de febră.

Sirop din fructe pentru afecțiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răgușeală: se consumă sirop de zmeură, 4-6 linguri zilnic. Acest sirop, precum și ceaiul îndulcit cu miere, este un remediu salvator pentru persoanele care își solicită foarte mult corzile vocale (cântăreții, conferențiarii etc.).

- ceai din fructe și frunze împotriva ciclului menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundentă: ceaiul de frunze și fructe de zmeură face adevarate minuni

- arsuri gastrice, ulcer duodenal: În perioada de toamnă și primăvară, se va bea regulat ceaiul de zemură, minimum 2 căni pe zi, frunzele sale având efecte cicatrizante și antiacide foarte bune.

- pudra din frunze împotriva constipației (in special la femei): nu vor consuma ceaiul, ci pulberea mărunțit cu râșnița de cafea - 4 lingurițe zilnic. Tratamentul este valabil în toate hemoragiile abundente, ca adjuvant.

- pentru consum deoarece este un excelent mijloc de întreținere și de tratament în boli cardiace, în tulburări de tranzit intestinal, în afecțiuni oculare (vitaminele și mineralele din compoziția sa îmbunătățesc vederea), în astenie, boli de piele, în afecțiunile însoțite de febră.

Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal - se face cură cu zmeură vreme de 12 zile, fructele fiind consumate simplu, fără zahăr sau miere. 

- la copiii cu bronșită cronică, cu amigdalite recidivante, o cură la munte timp în care să se consume zilnic zmeură are efecte benefice uimitoare.

- obezitate, îngrășare - cura cu zmeură, făcută o perioadă cât mai lungă de timp, are efecte uimitor de puternice asupra greutății. Secretul constă în faptul că în cantități mai mari (peste 200 gr. o dată) zmeura taie pofta de mâncare, reducând chiar secrețiile gastrice și inhibând foamea, inclusiv pofta de dulciuri.

http://www.terapiinaturiste.ro/plante-medicinale.php?planta=Zmeura

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: