Bucură-te de tinerețe alături de Dumnezeu

Creşterea copiilor

Bucură-te de tinerețe alături de Dumnezeu

    • cărți în mână
      Bucură-te de tinerețe alături de Dumnezeu / Foto: Andrei Agache

      Bucură-te de tinerețe alături de Dumnezeu / Foto: Andrei Agache

„La tinerețe e bun un program, dar mai ales este folositor să-ți asculți ritmul trupului tău, ritmul firii tale și ritmul pe care l-a pus Dumnezeu în creație: dimineață, seară, și dacă ascultăm acest ritm, atunci vom putea să ne bucurăm și de tinerețe, și de prezența lui Dumnezeu și să facem acel mult pe care ni-l cere tinerețea. ”

Maică Siluana, vă rugăm să ne spuneți, aveați un program special de rugăciune sau lectură în tinerețe?

Aveam program de lectură, citeam în fiecare noapte, dormeam, de multe ori, o noapte pe săptămână, și nu, nu mă rugam, nu credeam că Dumnezeu există. Căutam bucuria și am găsit-o mai târziu, am avut daruri multe pe care le foloseam rău, și daruri minunate care sunt defectele, care sunt talanții noștri, pe care m-am tot străduit atunci pe cale filosofică să le transform în calități, în virtuți, și nu mi-a ieșit. Și acum, de când L-am descoperit pe Dumnezeu, am văzut că El lucrează și mă trezesc cu câte un defect care începe să „miroasă” a calitate, și este o minune!

La tinerețe e bun un program, dar mai ales este folositor să-ți asculți ritmul trupului tău, ritmul firii tale și ritmul pe care l-a pus Dumnezeu în creație: dimineață, seară, și dacă ascultăm acest ritm, atunci vom putea să ne bucurăm și de tinerețe, și de prezența lui Dumnezeu și să facem acel mult pe care ni-l cere tinerețea. Iar dacă depășim o limită, nu este mare nenorocire, la tinerețe. Îmi pare rău că nu știu să vă spun cum este un tânăr credincios, decât dacă-mi spuneți cum sunteți dumneavoastră.