Ce putem consuma în loc de cafea
Deși cafeaua are o serie lungă de beneficii asupra sănătății, există și câteva contraindicații.
Persoanele care nu pot consuma cafea sunt cele care suferă de hepatită cronică, ciroză, ulcer gastric sau duodenal, gută, nevroză, dureri de cap, hipertensiune, enterocolită cronică, femeile aflate la menopauză, postmenopauză sau au osteoporoză.
Pentru acestea, dar și pentru cei care caută alte modalități de energizare, vă propunem astăzi următoarele remedii naturale:
- ceaiul chai - este unul foarte condimentat și aromat, originar din India;
- sucul de rodie - poate fi folosit ca atare sau în combinație cu alte sucuri, folosindu-se și la prepararea smoothie-urilor. Se consumă un pahar în fiecare dimineață, folosindu-se doar sucul proaspăt stors, nu cel din cutii;
- sucul de prune - poate avea un gust ușor ciudat și o consistență prea groasă, dar acesta poate fi ușor diluat cu apă sau alt suc de fructe (mere);
- shake-urile sau smoothie-urile cu semințe (nuci, fistic, migdale) - conțin o gamă largă de nutrienți necesari organismului care, pe lângă senzația de sațietate pe care o dau, contribuie și la tonifierea și vitalizarea acestuia.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro