Cum se prepară laptele de migdale
Fructe oleaginoase bogate în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K), minerale (potasiu, mangan, magneziu, calciu, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru), antioxidanți, acizi grași esențiali omega-3, aminoacizi, migdalele sunt un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația niciunuia dintre noi.
Pentru a prepara laptele de migdale aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 170 g de migdale crude
- miere de albine organică
- 1.3 l de apă filtrată.
Migdalele se pun într-un vas din ceramică, se acoperă cu apă (aproximativ 500 ml) și se lasă timp de 12-24 de ore la înmuiat. După scurgerea acestui interval, migdalele se scrug de apă și se pun într-un blender, împreună cu 350 ml de apă proaspătă. Se mixează totul timp de 3-4 minute, după care se mai adaugă 450 ml de apă. Se completează cu miere de albine după gust și se mixează timp de un minut, la viteză mare.
La sfârșit, se strecoară lichidul printr-o strecurătoare căptușită cu un tifon curat.
Între beneficiile laptelui de migdale, amintim:
- scade nivelul de colesterol
- combate efectele nocive ale fumatului
- normalizează tensiunea arterială
- combate obezitatea și ajută în scăderea în greutate
- previne osteoporoza
- previne diabetul
- protejează pielea
- protejează inima și arterele
- diminuează durerile articulare.
Persoanele care suferă de calculi biliari sau renali nu trebuie să consume migdale sau produse care conțin migdale.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro