Copănele de pui învelite în bacon, la cuptor

Stil de viaţă

Copănele de pui învelite în bacon, la cuptor

Ușor de preparat, această rețetă este perfectă pentru zilele pline, atunci când poate nu avem timp ca la fiecare 5 minute să verificăm mâncarea.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g de fâșii subțiri de bacon
  • 9 copănele de pui
  • 50 ml de ulei de rapiță presat la rece
  • sare și piper
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • 3-4 morcovi tineri, curățați și tăiați rondele
  • 2 lingurițe cu muștar
  • paprika dulce
  • o căpățână de usturoi (opțional)
  • o ceapă mare tăiată julienne sau o tulpină de praz - doar parte albă, tăiată rondele (opțional).

Se face o emulsie din muștar, ulei, sare și piper și suc de lămâie.

Se pun pulpele spălate și zvântate într-un bol, peste care se toarnă amestecul preparat anterior. Se ung bine toate pulpele cu acest sos, se acoperă bolul și se dă la rece pentru 2 ore, sau peste noapte.

Se înfășoară pulpele de pui cu bacon și se așează într-o tavă. Se unge fiecare pulpă cu sosul în care s-au marinat, se adaugă morcovul, ceapa și usturoiul.

Se toarnă restul de marinată în tavă, se adaugă o ceașcă cu apă, se presară paprika. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu (sau și mai bine, cu hârtie de copt), găurită în 4-5 locuri, și se dă la cuptorul preîncălzit la 220ºC pentru aproximativ 80 de minute.

Apoi, dați folia jos și mai lăsați tava la cuptor pentru încă 10-15 minute.

La final baconul ar trebui să fie ușor rumen, iar morcovul bine pătruns.

*Dacă folosiți usturoi, puteți curăța căței sau îi puteți doar desprinde și lăsa întregi, în coajă. Când este copt, dacă presați ușor pe coajă, acesta va ieși ușor, ca o pastă.

*Baconul are rolul de a păstra pulpele frage și suculente în timpul coacerii, dar și pentru a le da un plus de savoare.

Poftă bună!

Citește despre: