Copănele de pui învelite în bacon, la cuptor
Ușor de preparat, această rețetă este perfectă pentru zilele pline, atunci când poate nu avem timp ca la fiecare 5 minute să verificăm mâncarea.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de fâșii subțiri de bacon
- 9 copănele de pui
- 50 ml de ulei de rapiță presat la rece
- sare și piper
- sucul unei jumătăți de lămâie
- 3-4 morcovi tineri, curățați și tăiați rondele
- 2 lingurițe cu muștar
- paprika dulce
- o căpățână de usturoi (opțional)
- o ceapă mare tăiată julienne sau o tulpină de praz - doar parte albă, tăiată rondele (opțional).
Se face o emulsie din muștar, ulei, sare și piper și suc de lămâie.
Se pun pulpele spălate și zvântate într-un bol, peste care se toarnă amestecul preparat anterior. Se ung bine toate pulpele cu acest sos, se acoperă bolul și se dă la rece pentru 2 ore, sau peste noapte.
Se înfășoară pulpele de pui cu bacon și se așează într-o tavă. Se unge fiecare pulpă cu sosul în care s-au marinat, se adaugă morcovul, ceapa și usturoiul.
Se toarnă restul de marinată în tavă, se adaugă o ceașcă cu apă, se presară paprika. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu (sau și mai bine, cu hârtie de copt), găurită în 4-5 locuri, și se dă la cuptorul preîncălzit la 220ºC pentru aproximativ 80 de minute.
Apoi, dați folia jos și mai lăsați tava la cuptor pentru încă 10-15 minute.
La final baconul ar trebui să fie ușor rumen, iar morcovul bine pătruns.
*Dacă folosiți usturoi, puteți curăța căței sau îi puteți doar desprinde și lăsa întregi, în coajă. Când este copt, dacă presați ușor pe coajă, acesta va ieși ușor, ca o pastă.
*Baconul are rolul de a păstra pulpele frage și suculente în timpul coacerii, dar și pentru a le da un plus de savoare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro