Doctorii îngrijesc și sufletele copiilor

Ai văzut, Hristos vindeca folosindu-se de o modalitate concretă: fie lua mâna, fie atingea ochii, limba etc. Tot așa să faci și tu. Luând în brațe copilașul sau prinzându-l de mână, prin rugăciunile tale către Hristos, Harul lui Dumnezeu îl atinge. Nu așa face și preotul în timpul oricărei taine?

Văd că nu-i consulți pe copii așa cum te-am sfătuit! Te înghite rutina și uiți. Măi, dăruiește-te lui Hristos și dăruiește-I Lui aceste mici făpturi, împreună cu rugăciunea ta, ca El să le sfințească! Ai văzut, Hristos vindeca folosindu-se de o modalitate concretă: fie lua mâna, fie atingea ochii, limba etc. Tot așa să faci și tu. Luând în brațe copilașul sau prinzându-l de mână, prin rugăciunile tale către Hristos, Harul lui Dumnezeu îl atinge. Nu așa face și preotul în timpul oricărei taine? Ca să vină Harul Sfântului Duh, își pune mâna pe capul celui care se spovedește, se hirotonește, se căsătorește ori se botează etc. Este putere tainică, rugăciunea se transmite tainic de la un suflet la altul.

(Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, traducere din limba greacă de Prof. Drd. Sorina Munteanu, Editura Bunavestire, Bacău, p. 210)

De la același autor

Ultimele din categorie