Atotputernicul Doctor Ceresc ne vindecă sufletul!

El poate face ca toate păcatele să se șteargă ca și cum nici n-ar fi fost.

Pentru bolile pământești se găsesc doctorii pământești. Pentru cea mai cumplită dintre boli, păcatul, există Atotputernicul Doctor Ceresc și leacuri cerești. Acest Doctor este Hristos. Pentru că fiecare păcat este o călcare a sfintei legi a lui Dumnezeu, numai acesta, în minunata sa Atotputernicie poate ierta păcatele. El poate face ca toate păcatele să se șteargă ca și cum nici n-ar fi fost.

„Și de vor fi păcatele voastre ca mohorâciunea, ca zăpada le voi albi; iar de vor fi ca roșeala, ca lâna le voi albi” (Isaia 1, 18) ne făgăduiește El. Însă, pentru ca toate acestea să se poată împlini, ni se cere un singur lucru – să ne pocăim cu adevărat.

„Nimeni nu este atât de bun și milostiv” – spune Sfântul Marcu Ascetul – „precum Domnul, însă El nu iartă păcatele celora ce nu se pocăiesc” și „vom fi judecați nu pentru mulțimea fărădelegilor, ci pentru că nu voim să ne pocăim”.

(Arhimandritul Serafim Alexiev, Viața duhovnicească a creștinului ortodox, traducere de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, București, 2010, p. 85)

De la același autor

Ultimele din categorie