„Rugăciunile păcătoase sunt acele rugăciuni rostite de om cu păcat şi cu patimă, adică atunci când te rogi pentru răul cuiva”

Mântuitorul ne-a poruncit să ne rugăm pentru vrăjmaşi şi să-i binecuvântăm pe cei care ne asupresc, îndemnându-ne la o iubire desăvârşită, curată, asupra aproapelui nostru.

Rugăciunile păcătoase sunt acele rugăciuni rostite de om cu păcat şi cu patimă. Adică atunci când te rogi pentru răul cuiva, pentru moartea cuiva, pentru a te răzbuna. Aceste rugăciuni sunt rele, pentru că Mântuitorul ne-a poruncit să ne rugăm pentru vrăjmaşi şi să binecuvântăm pe cei care ne asupresc, îndemnându-ne la o iubire desăvârşită, curată, asupra aproapelui nostru.

Rostind astfel de rugăciuni o facem cu ură asupra aproapelui, cu dorinţă de răzbunare. Rugăciunea trebuie să fie pentru a cere îndreptarea aproapelui şi întoarcerea de la răutatea lui, cu dragoste asupra noastră.

(Părintele Argatu V. Ioan, 445 Răspunsuri duhovniceşti ale Părinteleui Ilarion Argatu la întrebările credincioşilor, Editura Mila Creştină, 2005, p. 120)

De la același autor

Ultimele din categorie