Doradă cu legume

Stil de viaţă

Doradă cu legume

Peștele nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui, mai ales peștele de captură, mult mai sănătos și nutritiv decât cel de crescătorie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 fileuri de doradă
  • 4-5 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • făină de mălai
  • 2 mâini cu buchețele cu broccoli
  • 2 mâini cu buchețele de conopidă
  • un cartof fiert, tăiat cuburi
  • 2 felii subțiri de sfeclă roșie fiartă
  • o lingură cu unt
  • un morcov fiert, tăiat rondele
  • un zucchini tăiat în sferturi, pe lung, curățat de semințe
  • sare și piepr, după gust.

Buchețelele de broccoli și conopidă se pun în apă clocotită și se fierb pentru 3 minute, după care se transferă într-o strecurătoare.

Puneți într-o tigaie neaderentă unul, conopida, buchețelele de broccoli, morcovul și dovlecelul. Sotați-le pentru 4-5 minute, după care transferați legumele pe un platou, sau pe 2 farfurii. Adăugați și feliile de sfeclă roșie.

Puneți în altă tigaie neaderentă uleiul și peștele asezonat cu sare și piper, tăvălit prin făină de porumb.

Prăjiți-l până se rumenește, pe ambele părți, după care așezați-l peste legumele din farfurii.

Stropiți legumele și peștele cu suc de lămâie și consumați mâncarea proaspăt preparată.

Poftă bună!

Citește despre: