Doradă cu legume
Peștele nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui, mai ales peștele de captură, mult mai sănătos și nutritiv decât cel de crescătorie.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 fileuri de doradă
- 4-5 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- făină de mălai
- 2 mâini cu buchețele cu broccoli
- 2 mâini cu buchețele de conopidă
- un cartof fiert, tăiat cuburi
- 2 felii subțiri de sfeclă roșie fiartă
- o lingură cu unt
- un morcov fiert, tăiat rondele
- un zucchini tăiat în sferturi, pe lung, curățat de semințe
- sare și piepr, după gust.
Buchețelele de broccoli și conopidă se pun în apă clocotită și se fierb pentru 3 minute, după care se transferă într-o strecurătoare.
Puneți într-o tigaie neaderentă unul, conopida, buchețelele de broccoli, morcovul și dovlecelul. Sotați-le pentru 4-5 minute, după care transferați legumele pe un platou, sau pe 2 farfurii. Adăugați și feliile de sfeclă roșie.
Puneți în altă tigaie neaderentă uleiul și peștele asezonat cu sare și piper, tăvălit prin făină de porumb.
Prăjiți-l până se rumenește, pe ambele părți, după care așezați-l peste legumele din farfurii.
Stropiți legumele și peștele cu suc de lămâie și consumați mâncarea proaspăt preparată.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro