Băutură răcoritoare cu scorțișoară

Fiind bogată în probiotice, enzime, vitamine și minerale, acestă băutură este benefică pentru întărirea sistemului imunitar, reglarea digestiei, stoparea poftei de zahăr, detoxifierea organismului și susținerea activității sistemului endocrin.

Pentru a prepara acestă băutură aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 căni cu apă de cocos neîndulcită
  • 4 linguri cu boabe de kefir rehidratate
  • un baton de scorțișoară.

Puneți apa de cocos (care trebuie să fie la temperatura camerei) într-un borcan din sticlă curat și sterilizat, adăugați boabele de kefir și batonul de scorțișoară, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la fermentat timp de 24-48 de ore la temperatura camerei, ferit de căldura directă a soarelui.

Vă puteți da seama când apa este gata atunci când acesta capătă un aspect albicios, este acidulată și are un gust ușor înțepător.

Când preparatul este gata, strecurați și păstrați la frigider cel mult 14 zile.

Boabele de kefir se păstrează într-un borcan din sticlă, într-o soluție preparată din 4 căni de apă plată sau de izvor și un sfert de cană cu zahăr. Păstrați borcanul la frigider.

Această apă se poate consuma ca atare sau se poate folosi la preparea smoothie-urilor sau a apelor aromate cu fructe infuzate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie