Beneficiile consumului de ceapă

Des folosită în gastronomie, ceapa este și o legumă cu proprietăți diuretice, antiseptice, calmante, detoxifiante, anticancerigene, antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatorii etc.

În compoziția cepei regăsim vitamine (A, complexul vitaminei B, C, E), apă, fibre, minerale (potasiu, fosfor, zinc, iod, cupru, magneziu, crom, sodiu), antioxidanți, flavonoide, probiotice.

Între beneficiile consumului de ceapă, amintim:

  • scade nivelul de colesterol
  • calmează tusea
  • desfundă căile respiratorii
  • asigură un somn liniștitor
  • detoxifică organismul
  • calmează stările anxioase, de nervozitate și agitație
  • scade riscul apariției cancerului pulmonar și de colon
  • combate anemia
  • previne osteoporoza
  • scade febra
  • tratează infecțiile
  • combate căderea părului
  • recomandat persoanelor care suferă de diabet, deoarece scade nivelul de insulină și crește toleranța la glucoză
  • combate tinitusul
  • scade nivelul presiunii arteriale
  • dizolvă cheagurile de sânge
  • elimină paraziții intestinali
  • previne tromboza
  • combate flatulența
  • alungă depresia
  • întărește sistemul imunitar
  • combate migrenele și durerile de cap
  • previne accidentul vascular cerebral
  • contribuie la tratarea cistitei
  • contribuie la tratarea tuberculozei pulmonare
  • contribuie la tratarea dereglărilor intestinale
  • atenuează simptomele gutei și artritei
  • combate constipația
  • stimulează secreția de bilă
  • combate obezitatea
  • contribuie la tratarea edemelor renale și hepatice
  • recomandat persoanelor care suferă de ulcer gastric.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie